lauantai 17. lokakuuta 2015

Talokierros: Syksyinen yläkerran aula


Pieni pesänrakennusvietti iski kuitenkin tässä toisen raskauden loppumetreillä ja päätin hiukan uudistaa yläkerran aulatilaa. Aula on aiemmin toiminut lähinnä läpikulkutilana, mikä harmitti kovasti koska neliöitä olisi ollut enempäänkin. 

Aulassa oli meidän toisena vieraspetinä toiminut punainen vuodesohva sekä tv-taso, joka ei enää vuosiin ollut ollut käytössä. Nämä saivat lähteä uudistuksen tieltä kun bongasin Ikean syksyn kuvastosta Strandmon-lepotuolin uudessa sinapinkeltaisessa kuosissa <3. Olihan se saatava, varsinkin kun istumamukavuus oli todettu jo aiemmin hyväksi olkkarista löytyvällä harmaalla versiolla samaisesta tuolista. 

Löysin käytettynä myös Ikean Markör  tv-kaapin vastaanottamaan alakerrasta uuden tieltä siirtyvää telkkaria. Kaappi vielä odottaa pientä tuunausta, pitää mietiskellä minkä värinen meille tuohon tilaan sopisi. Matosta löytyy oikein tummaa mustikansinistä ja se on harkinnassa kaapin sekä portaikkoa vastapäätä olevan hyllykön pintaan.Vanha keinutuoli löytyi meiltä ennestään jo aiemmista kodeista ja se on perintöä isovanhemmilta. Samoin aulaa nyt koristava isokokoinen villamatto, joka ei vielä aiemmista kodeista löytänyt paikkaansa. Verhoja meiltä löytyy ennestäänkin säilöstä jo vaikka kuinka paljon ja nämäkin ovat koristaneet aiemman kodin makuuhuoneen ikkunoita. Tyynyt ja verhot alunperin hankittu Stockmannilta.Keskellä aulaa meillä on portaikko, joka hieman hankaloittaa aulatilan sistustamista. Toiselta puolelta löytyy ovet meidän makuuhuoneeseen (kuvassa vasemmalla), vieras- ja ompelu-/työhuoneseen (lasipariovet) sekä oikealta tytön huoneeseen. Vierashuoneen vastainen seinä olisi vielä tarkoitus tapetoida, koska mielestäni kokonaan valkoiseksi maalattu huone näyttää liian steriililtä. 


Harkinnassa tämä tapetti :)

Kuva lainattu Pihlgren ja Ritola Oy:n nettisivuilta


Eli Pihlgren ja Ritola Oy:n lumikide nimenomaan tässä pehmeässä ruskean sävyssä. Sopisi hyvin meidän yläkerran 'mummolaan' vai mitä? :)

Edellisten blogipäivystysten jälkeen meillä on tapahtunut pieniä uudistuksia sisustuksen osalta lähes joka huoneessa ja yritänkin vähän päivitellä blogiin tuoreempia sisustuskuulumisia kunhan tästä ehdin. Raksankin osalta edistystä kesän aikana on tapahtunut ja nyt mm. ovien smyygejä, koristelistoja, terassin kattoa yms on saatu asennettua paikoilleen. Pikku hiljaa edistyy tämäkin ikuisuusprojekti..

Meillä on toisen lapsen laskettu aika muutaman päivän kuluttua, joten liikoja ei pysty itseltä tässä kohtaa vaatimaan :). Palataan!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti