sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Talokierros: Saunaosasto

Rauhallista sunnuntaita lukijoille! Seuraavaksi ajattelin raottaa teille ovea saunaosastollemme. 
Saunaosastolle lähdettiin hakemaan heti alusta lähtien hieman erilaista sisustuksellista linjaa kuin muualla talossa. Olemme kovia saunojia ja tiloihin haluttiin panostaa kunnolla. Lähdimme alusta lähtien muokkaamaan talomme pohjaratkaisua siihen suuntaan, että saimme lisää tilaa saunalle ja pesuhuoneelle, lisäsimme myös pukuhuoneen kodinhoitohuoneen ja suihkutilan väliin sekä laajensimme kodinhoitohuonetta. Tämä tarkoitti sitä että menetimme alakerrasta yhden makuuhuoneen, mutta selvinnemme siitä :).

Saunaosasto oli myös se osa projektia, jossa mieskin innostui kunnolla mukaan suunnitteluun. Se näkyy siinä, että saunaosastosta tuli yllättävänkin maskuliininen ja tumma.

Pukuhuoneessa maalattiin kolme seinää samalla värillä kuin keittiön seinä, eli vaalealla beessillä. Katto sekä yksi seinä paneloitiin vaakaan mustalla Cellon sormipaneelilla. Sormipaneeliseinä myös valaistiin spottivaloilla. Pukuhuoneeseen tuli talon muista kiintokalusteista poiketen tummat kaapit. Nämä tilattiin Petra-keittiöiltä yhdessä kodinhoitohuoneen ja vessojen kalusteiden kanssa. Suihkuhuoneesta tuli lähes kokonaan musta/tummanharmaa, lukuunottamatta ovea lasiterassille sekä pukuhuoneeseen. Katto on mustaa sormipaneelia, lattia ja seinät tummanharmaata hieman betonimaista laattaa. Sadesuihkut Hansgrohe.


Saunan oveksi valittiin pitkän harkinnan jälkeen Harvian Legend, joka on kuitenkin moderni mutta perinteikkyyttäkin suunnittelusta löytyy. Pitkään mietimme tähän vanhan tyyppistä umpipuuovea.


Saunassa katto on mustaa sormipaneelia, samoin seinät vaakaan ladottua mustaa sormipaneelia. Katon rajasta sekä pukuhuoneen että saunan osalta puuttuu vielä musta n. 2cm halkaisijaltaan oleva köysi, jonka laitamme listaksi. Samoin sormipaneelin ja laatan vaihdoskohtaan. Toki sauna on niin tumma että käytössä katon rajan rakoa ei edes huomaa. Katossa on kuituvaloilla tehty tähtitaivas, lauteiden alla siivousvalot. Kiuas on Helo Rocher det 105. Lauteet tilasimme Kaarinasta puuseppä Tomi Pyöliltä, voimme suositella lämpimästi :). Lauteet ovat leveää haapalankkua, reunat jätettiin tarkoituksella rosoisiksi. Käsittelimme lauteet kertaalleen mustalla saunavahalla. Kiuasta varten teetettiin koroke.

Sauna on testattu ja todettu erittäin toimivaksi! :)
6 kommenttia:

 1. Upeat lauteet!
  Talokierroksen jatkoa kovasti odottelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritän lähipäivinä päivitellä taas lisäkuvia. Meidän uusi pieni asukki on vain vienyt kaiken ajan ja energian tässä muutamana viime viikkona :)

   Poista
 2. Onpa upea kokonaisuus! Saanko udella, missä ja millaisen korokkeen teetitte kiukaalle ja tuliko kalliiksi? Meillä on saunaremontti suunnitteilla ja olemmme juuri tuota korokeasiaa integroinnissa pähkäilleet. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon! Koroke hankittiin paikallisesta metallialan yrityksestä mittatilaustyönä. Koroke on sylinterimallinen säädettävillä kumitassuilla, sai alle sadalla eurolla..

  VastaaPoista
 4. Ihanalta näyttää teidän talo ja erityisesti saunaosasto! Onko tuo Harvian Legend-ovi tummanharmaalla vai mustalla lasilla? Samaa olemme omaan saunaremppaamme sisällyttämässä, väri vielä mietityttää...

  VastaaPoista
 5. Muistelisin että mallissa luki musta, mutta tuommoinen läpikuultava tummanharmaahan tuo ennemminkin on :).

  VastaaPoista