torstai 13. helmikuuta 2014

Talokierros: Meidän vessatNoniin, vihdoin niitä lupaamiani raivauksen jälkeisiä kuvia. Näitä tulee todennäköisesti tippumaan lähiaikoina huone kerrallaan, vähän sen mukaan miten saadaan muuttokamoja järjestymään paikoilleen :). Muutto itsessään oli aikamoinen rupeama, mutta siitä selvittiin kiitos sankoin joukoin paikalle saapuneiden apuvoimien!  Toivottavasti tässä nyt pysytään hamaan tulevaisuuteen saakka..

Mutta aloitetaanpa näistä kodin tärkeimmistä huoneista, eli vessoista ! :) Kovasti olen ollut tyytyväinen meidän vessojen kaluste- ja materiaalivalintoihin (jotka tehtiin muuten ihan itse ilman suunnittelijan apua lattialaattaa lukuunottamatta). Yläkerran wc on mun mielestä ehkä jopa yksi meidän talon onnistuneimpia huoneita, ja se on aika hyvin koska kaikkihan nämä on onnistuneet ;).


Amme on Schönbergin Bach eli juurikin se mistä alunperinkin haaveilin. Ammeen kylpyhuoneeseen saanti olikin sitten hiukan ongelmallista, painoa kun oli hitusen verran yli 200kg. Amme nostettiin ensin nosturilla parvekkeelle ja sieltä kahden pienen siirtokärryn avulla rullattiin paikoilleen. Suosittelen kiviammeesta haaveilijoita suunnittelemaan tämänkin projektin alusta loppuun saakka jo hyvissä ajoin :). Meillä siirto onnistui kohtalaisen hyvin, koska sekä parvekkeella että parvekkeelle johtavassa huoneessa on leveät pariovet. 

Hanat ovat Oras Cubistaa, wc-pytty Ido Seven -mallistosta se kaikkein suoraviivaisin vaihtoehto. Pytyn kansi muuten sulkeutuu hiljentimen avulla, kyllä ne kaikkea keksii :). Peili löytyi Finnmirrorin valikoimista, matot on anopin käsialaa. Kiintokaluste Petra-keittiöiltä, taso massiivitammea vaalealla puuvahalla käsiteltynä. Peilin päällä olevat valaisimet löytyi Bauhausin valikoimista, muutoin katossa on upotettuna 4kpl himmennettäviä ledvalaisimia.
Alakerran wc:n valinnat tuottivat ehkä vielä hitusen enemmän päänvaivaa yläkerran vessaan suhteutettuna. Lopulta päädyimme laittamaan seinä-wc:n yläpuolelle hirsipaneelia, jota löytyy siis myös olohuoneen seinältä hieman eri värisenä. Yhteneväisyyttä sisustuslinjoihin, näinhän :). Tässä vessassa kalusteet aika lailla samaa kuin yläkerrassakin. Taso ja seinäpaneelit käsiteltiin samalla puuvahalla kuin yläkerrassakin.  Alakerran wc:n valaisimet ovat myöskin löytöjä Bauhausin valikoimista. Tämäkin matto on anopin käsialaa :). Huikea kierrätyspuupeili löytyi nettikaupasta..
Että tällaisia :). Kyllä kelpaa istuskella.. Yläkerran ammekin on testattu enkä ainakaan vielä tullut ammeen kanssa keittiön katosta läpi (vaikkakin painoa tullut raskauden vuoksi jo kymmenisen kiloa)! 

Katsotaanpa mikä huone tulee julkaisukelposeksi seuraavana..

2 kommenttia:

 1. Upeaa!!! Tosi kaunista teillä on.
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kyllä sitä itsekin vielä päivittäin ihmettelee että saa täällä asua :)

   Poista