lauantai 4. tammikuuta 2014

Ruuhkaviikot raksalla


Nyt alkaa raksalla tapahtua ja valmistakin pintaa saadaan raksapöyn ja roinan alta esiin :). 

Keittiön asennus alkoi tällä viikolla. Kaksi päivää asentaja on ollut työn touhussa ja vielä jatkuu. Rungot alkaa olla koottuina, ovia, hyllyjä ja laatikoita vielä puuttuu. Laitan vielä kokonaiskuvaa keittiöstä kunhan saadaan valmista. Ainoat yläkaappimme näyttivät tänään alla olevalta.

 Kuvassa näkyy myös valmista seinäpintaa keittiöstä. Meillähän oli alunperin ongelmana mahdollisen välitilalaatoituksen rajaaminen, hellaseinä kun jää avoimeksi. Tähän päädyimme ja teimme struktuuripinnan antiikkilaastilla ja tapettiharjalla. Myöhemmin maalattiin päälle sävy kostean tilan maalilla.  Apuja ja ideaa saimme tähän Kodin Henke -blogista http://www.kodinhenke.fi/antiikkilaastiseina/. Keittiön katonrajasta piti vetää putket yläkerran vessaan, nämä saadaan toivottavasti myöhemmin hienosti piiloon koteloimalla..


Yläkerrassa päästiin aloittamaan makuuhuoneiden parkettien asennus. Lattiaan tuli Timberwisen parkettia, ylhäälle 3-sauvaisena ja alhaalle samaa sävyä 1-sauvaisena. Seuraavaksi yläkerrassa päästäkin sitten tapetoimaan!Yläkerran vessan seinät ovat myös saaneet laattapinnan, katto ja vino seinä on paneloitu.. Vessan takaseinään laitettiin 10*10 mosaiikkilaatta, joka ei näissä kuvissa oikein pääse edukseen. Tykättiin kyllä tosi paljon lopputuloksesta vaikka vähän jännittikin :)Tässä vielä lähikuvaa ammesyvennyksestä vessan perältä. Jos olisi vedetty pelkkää valkoista 30*60 laattaa vessan seinät ympäriinsä, olisi tullut vähän liiankin valkoista. Nyt ammekin erottuu kivasti edukseen takaseinän edestä.


Seuraavina viikkoina sitten tapahtuukin vielä paljon lisää. Maalattavat seinäpinnat tullaan maalaamaan pääosin vielä toiseen kertaan alkuviikosta. Keittiöasennus jatkuu kunhan arki taas koittaa. Torstaina alkaa portaiden asennus. Parkettien asennus jatkuu ja tosiaan päästään aloittamaan myös tapetointia. Sähköpuolelta asennetaan valaisimia. Myös takan pintalaatat ja luukut tullaan asentamaan..

Ihana vaihe kun tulee valmista pintaa ja nopesti :)
2 kommenttia:

  1. Kivat nuo kuviokaakelit...:) -Sinipiika-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan kanssa tyytyväisiä valintaan, kiitoksia :). Nykyisellään yksi lempihuoneistani talossa, niin hyvä siitä on tullut..

      Poista