tiistai 17. syyskuuta 2013

Ylhäälläkin tapahtuu!

Väliseinien rakennus on saanut jatkoa alakerran osalta. Keittiön, vessan, kodinhoitohuoneen, pukuhuoneen, teknisen tilan ja vaatehuoneen seinät on levytettyinä. Sähköjä ja kaiken näköisiä putkia on vedetty välipohjaan ja yläkertaan. Alakerran vessan seinäelementti on paikoillaan, kodinhoitohuoneen kurasyöppö on paikoillaan. Sähkökaappi odottaa teknisessä tilassa sähköjen vetoa tolpalta sisälle. 


Varastona toimivaa keittiötä. Tähän on ilmestynyt oviaukko:)


Eteisestä kohti kodinhoitohuonetta. Vasemmalla oviaukot pukuhuoneeseen ja vaatehuoneeseen. Oikealla vessan seinää.


Yläkerta on alkanut saada vähän ilmettä. Itsekin uskaltauduin pitkästä aikaa kurkkaamaan maisemia sieltä käsin. Ikkunoista aukesi lähes joka suunnasta kaunis maisema suoraan lauta-, roska-, ja muihin roinakasoihin. Kaunista.Viime päivinä timpurit ovat naputelleet yläkerran lattiaa, joten yläkerran eristyksiä on jatkossa helpompi tehdä. Osaan yläkerran avoimista seinistä olikin jo tänään ilmestynyt tuulensuojalevyä. Väliaikainen porrasaukko on saanut aidat, mutta raput vaikuttaa vielä hiukan huojuvaisilta :). Väliaikaisia raksaportaita odotellessa..

Teknisen tilan uusi sähkökaappi

Kävimme myöskin Kannustalon pakettiin kuuluen sisustussuunnittelijan tapaamisessa ensin elokuun alussa ja toistamiseen viikko sitten. Neljästä vaihtoehdosta sai valita tahtomansa ja me valitsimme Kirsi Valantin. Ei voi kyllä kuin kehua tapaamisia ja niiden tulosta, sen verran vaivattomasti kaikki sujui. Materiaalit niin lattian kuin seinäpintojen osalta tuli valittua loppujen lopuksi nopeasti. Melko paljon alakertaan tulee seinille maalia, yläkertaan sitten pienempiin huoneisiin tapettia. Lattioihin valittiin parkettia sekä laattaa. Palaan vielä valittuihin materiaaleihin tarkemmin myöhemmin. Myös omille vanhoille huonekaluille löytyi paikat, hankintalistalla on huonekalujen osalta lähinnä uusi ruokaryhmä sekä olohuoneen sohva.

Nyt myös on ilmeisesti tullut aika tehdä päätöksiä, runsaasti ja nopeasti.. Menneiden viikkojen aikana takkavalinta lyötiin lukkoon ja tilaukseen meni odotetusti Alppi-takka leivinuunilla ja korotuksella sekä hormilla. Muutamista portaista pyysimme tarjoukset, koska jätimme portaat jo alunperin pois talopaketista. Ensin ajatuksissa oli tilata Lappiportailta valkoiset portaat lasikaiteilla, mutta siivoamista karttavina ihmisinä päädyimme loppujen lopuksi puukaiteisiin. Tällä hetkellä voittajasuosikki on Seita Woodin valkoiset portaat, joista saimme kohtuuhintaisen tarjouksen. Meille on tulossa kuvasta poiketen Y-portaat. 


Kuva lainattu Portaat.com -sivustolta
Myös ammemalli täytyy päättää LVI-puolen suunnitelmien johdosta, voittajasuosikki tällä hetkellä on Schönberg:n Bach.

Kuva lainattu sansan.fi -sivustolta.

Loppu maalausurakka taitaa siirtyä ensi keväälle, sen verran kosteaa keliä on meillepäin ainakin nyt lähiviikolle luvassa. Ensi vuodelle jää siis vielä toinen ruskea maalikerros sekä valkoisten osien maalaus lähes kokonaisuudessaan. Nyt meillä näyttää tältä:


Tällaista meille :). Ei kommentteja:

Lähetä kommentti