sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kodin yhtenäinen ilme

Asia josta näen melkein painajaisia. Valmiiseen kotiin on ollut aina helppo muuttaa; vaikka on halunnut remontoida joitakin yksittäisiä huoneita, on muutos ollut helppo tehdä niin että uusi huone sopii tyylillisesti edellisiin. Mutta kokonaisen ja vielä kohtalaisen ison talon suunnittelu, se onkin sitten hankalampaa kuin mitä olin ajatellut.

Tässä vaiheessa olis avuksi jos pitäisin valkoisiksi maalatuista seinistä, mutta en pidä. Jos seinä tulevassa kodissamme on maalattu, se on todennäköisesti maalattu vaalealla beessillä tai vaalealla harmaalla. Pidän vaaleasta sisustuksesta muuten huonekalujen ja kankaiden osalta, lähes kaikki huonekalut joita meiltä nyt löytyy, ovat valkoisia.

Maalattuja seiniä enemmän pidän kuitenkin tapetoiduista seinistä, ja kodin yhtenäinen ilme on tapettien kanssa hyvin hankala ylläpitää. Samaa tapettia kun on tylsää laittaa moneen huoneeseen. Pelkona on se että sinänsä kauniit yksittäiset huoneet eivät sovi yhteen kokonaisuuden kanssa, jos sitten mitään selkeää kokonaisuutta edes saan syntymään.

Tässä esimerkkejä tapettisuosikeistani:


Ferm Livingin Wilderness päätyy varmasti talomme jollekin seinälle. Mietin olisinko rohkea ja laittaisin tämän keittiöön. Välitilan tapetin päälle laitettaisiin sitten lasi.


Tätä harmaansinertävää Laura Ashleyn tapettia mietin vierashuoneeseen kera valkoisten verhojen ja valkoisten huonekalujen.Nämä ovat hyviä esimerkkejä värimaailmasta jota haetaan. Näitä Boråsin tapetteja haaveilin esim. kodinhoitohuoneeseen/johonkin yläkerran makuuhuoneeseen/aulatilaan. 


Sitten on vielä tämä rakkauteni kohde, joka laitettiin edellisen talon olo- ja ruokailuhuoneeseen valkoisen puolipaneelin päälle. Suuresti haluttaisi laittaa tätä jonnekin, tiedä sitten löytyykö paikkaa.. Myös yksi ehdokas keittiön tapetiksi, jos sinne tapetin päädymme laittamaan.


Kuten huomaatte niin paljon erilaisia tapettimieltymyksiä löytyy meikäläiseltä, värimaailmaltaan ehkä sopivat yhteen mutta entä muuten? Kärsivätkö muut samasta ongelmasta kuin minä? :) Linkiksi huoneiden välille tulee ainakin samanlaiset lattiat, katot sekä listoitukset..

Kylpyhuoneet ovatkin sitten vielä asia erikseen. Täytyykö niidenkin olla toistensa kanssa samaa tyyliä? Kuvapläjäystä tästäkin ongelmasta myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti